5. октобар 2018.

Обележен јубилеј Техничке школе из Железника








У петак 28.9.2018. у просторијама Културног центра Чукарице обележен је јубилеј Техничке Школе из Железника – 70 година постојања. Осим запослених школе прослави јубилеја присуствовали су и  председник Градске општине Чукарица, Срђан Коларић као и представници основних и средњих школа из Београда.
 Обележавање јубилеја почело је интонирањем химне Боже правде у извођењу хора основне школе „Милош Црњански“ под диригентским руковођењем Данијеле Ивановић. Потом се присутнима обратио директор Техничке школе , Зоран Михајловић , који је у свом говору казао како је од једне приградске мале школе, школа постала модерна европска, окренута дуалном образовању како би ученици Техничке школе могли лакше и брже да дођу до жељеног посла.

Као пратећи програм ове прославе је приређена информативна изложба о настанку и раду школе. Свим грађанима је омогућено да се у холу општине Чукарице упознају са радом Техничке Школе Железник кроз изложбу поводом 70 година рада школе.


Професор историје Андреја Вујичић је присутне посетиоце упознао са историјатом Железника и како се од 1948. до 2018. године развијала Техничка школа и зашто је празник Спасовдан постао Дан школе. Маја Јовановић је представила школу данас, образовну оазу у индустријском делу Железника, опремљену савременим машинама, модерном опремом и која развија два подручја рада: машинство и обрада метала и електротехнику.

Носиоци уметничког програма су били ученици музичке школе Лисински који су извели неколико интересантних нумера.



























Нема коментара:

Постави коментар