6. март 2014.

Сајам образовања





На Чукарици је по други пут организован Сајам образовања намењен ученицима основних школа. На сајму су се представиле средње школе Београда са својим профилима и постигнућима. Наша школа је учествовала на Сајму образовања и, поред информативног дела о могућностима и предностима даљег школовања, приказала део ваннаставних активности наших ученика.

Посета епископа Јована Ћулибрка школи

Наша школа је имала част да 28. фебруара угости епископа липљанског и викарног епископа патријарха Иринеја , Јована Ћулибрка. Овом приликом се владика Јован одазвао молби и обратио ученицима наше школе. Тема предавања је била посвећена предстојећем часном посту.

Школске изложбе


Повод 80 година од рођења песника Бранка Миљковића у школском холу је Жељко Марчетић припремио пригодну изложбу , а наставнице ликовне културе Рената Бујић са ученицима представила радове са темом "Узалуд је будим". 

Обележавајући годишњицу Првог српског устанка и Дан државности, наставница Душанка Салета и историјска секција су припремили такође интересантну изложбу.

Монодрама Александра Дунића

У нашој школи је 13-ог фебруара Александар Дунић извео монодраму "Jанко Катић". У публици су ученици првог и другог разреда наше школе и са пажњом пратили монодраму.

Изашао први број часописа

Захваљујући великом ангажовању редакције часопис Техничко перце је угладао светлост дана. Часопис прати догађања у школи а даје и прилику ученицама да изразе своје мишљење , покажу шта знају и изразе свој став о актуелним проблемима.

Школска такмичења

У последњој недељи фебруара у школи су одржана такмичења ученика из енглеског језика , српског језика и књижевности и математике.