25. март 2013.

ПРЕДАВАЊЕ

У оквиру сарадње Високе школе струковних студија и наше школе предавање " Развој апликација у савременом програмском окружењу"  одржаће професор др. Светлана Анђелић. Предавање ће бити одржано у нашој школи у петак 29.3.2013. године са почетком у 12 часова.

23. март 2013.

Познат план уписа

На састанку са директорима средњих школа Београда, начелница Школске управе Гордана Цветковић је представила План уписа за школску 2013/2014. годину . Наша школа је тим планом добила седам одељења и то:  Машински техничар за компјутерско конструисање / 30 ученика / , Техничар за компјутерско управљање / 60 ученика / , Машински техничар за репаратуру - оглед / 24 ученика / , Електротехничар рачунара / 60 ученика / , Електромеханичар за машине и опрему / 15 ученика / и Електромеханичар за термичке и расхладне уређаје / 15 ученика /.

14. март 2013.

Општинско такмичење из историје

У недељу 17. марта 2013. године у школи ће се одржати Општинско такмичење из историје за ученике средњих школа Чукарице. 

Акција давања крви

У понедељак 11. марта 2013. године у нашој школи је одржана акција добровољног давања крви. Од 37 потенцијалних давалаца 32 је дало крв.

12. март 2013.

Друштвено користан рад





У циљу унапређења животне средине и радног простора ученици другог један , другог пет, трећег један , трећег шест су у суботу 9. марта радили на сређивању школске радионице и дворишта. 

Ученици сређивали учионицу


Ученици првог три одељења су у суботу 9. марта и недељу 10. марта сређивали ( кречили ) своју учионицу. Жеља им је да оплемене простор у којем проводе пуно времена. Подршку им је пружила одељенски старешина Оливера Бабић.

2. март 2013.

Сајам образовања на Чукарици


Галерију слика можете видети овде

Дводневни Сајам образовања за ученике основних школа, који ускоро одлучују у коју ће се средњу школу или гимназију уписати отворен је данас у Основној школи „Филип Кљајић-Фића" на Бановом брду. На једном месту основци и њихови родитељи имају прилику да погледају презентације које су припремиле 33 средње стручне школе и гимназије из Београда, како би представиле свој начин рада, образовне профиле, и знања која се у њима стичу и тако олакшали ученицима одабир будуће школе и занимања.


Организатори Сајма су Основна школа „Филип Кљајић-Фића" и Градска општина Чукарица, а Сајам су отворили Љиљана Јовчић градски секретар за образовање и дечију заштиту и Зоран Гајић председник општине Чукарица, који су посетили изложбени простор Техничке Школе.