11. децембар 2012.

Састанак стручних сарадника Чукарице

У понедељак 10.12.2012. у нашој школи је одржан редовни месечни састанак стручних сарадника основних и средњих школа Чукарице. Домаћин је била Ивана Михаиловић психолог наше школе.

Стручно усавршавање наставника

1. и 2-ог децембра у нашој школи је одржаван семинар за наставнике у циљу њиховог даљег стручног усавршавања. Тема семинара је била превенција злостављања и занемаривања ученика а присуствовало је 30 наставника и стручних сарадника наше школе.

Достигнућа младих - конференција наставника

7. и 8. децембра 2012. године у Бањи Врујци одржана је годишња конференција наставника. На њој су се чула занимљива излагања на тему развоја предузетничког образовања у Србији, визији образовања, стратегији до 2020. и повезивање образовног и пословног сектора. Иако ни овог пута нису били присутни представници Министарства просвете била је уместо њих Младост ДМуС-а: Алумнизе и представници најбоље ученичке компаније у 2011/12. години. Из наше школе конференцији су присуствовали координатори ученичке компаније: МЕТКОМ- Богица Борисављевић , Драган Гушић и Зоран Михајловић.

6. децембар 2012.

Фестивал науке

Осамдесет ученика наше школе са наставником физике Александром Станојевић посетило Фестивал науке 29-ог новембра 2012. године . У оквиру посете ученици су погледали три локације и учествовали у интерактивним огледима. У СКЦ-у је пажњу изазвао шоу програм са експериментима из физике под називом "Ово не покушавати код куће", а у театру Бојан Ступица ласерски шоу шведског Lunds универзитета.