29. мај 2012.

Царска Бара


На крају једнодневног излета посетили смо резерват природе, Царска Бара, уживали у нетакнутој дивљој природи и тишини која се ширила око нас.

У Идвору

У Идвору, родном месту Михајла Пупина посетили смо његову родну кућу, музеј, цркву и његов задужбину. Захваљујући љубазности кустоса сазнали смо много тога о животу и раду Михајла Пупина.

Били смо на излету

Ковачица - дивно место у Банату дочекало нас је са срамежљивим сунцем и срдачним људима. Посетили смо галерију наивне уметности и упознали се са стваралаштвом сликара наиваца.

24. мај 2012.

Прослављен Дан школе

Данас је у Школи свечано обележен Дан школе. Тим поводом је приређена приредба под називом "Покажи шта знаш" у којој су учествовали наши ђаци и професори, а коју је осмислила Снежана Јовицки. Директор школе, Зоран Михајловић, је поводом дана школе наградио ученике: Недељковић Марка, Трифуновић Синишу и Аћимовић Душана; похвалио је: Петровић Николу, Закић Небојшу и Исириновић Александра који су својим ангажовањем допринели афирмацији школе, али и наставнике који су својим радом обележили протеклу школску годину. Похваљени су: Зорица Милинковић , Мирјана Јелић , Марица Стевановић и Бранко Лукић, као и спремачица Светлана Јеремић.

21. мај 2012.

На представи "Цигани лете у небо"

У недељу 20. маја су ученици 1/6 одељења наше Школе ( електротехничар рачунара ) са својим одељенским старешином Дејаном Мијатовићем погледали представу "Цигани лете у небо". Ово је била награда Наставничког већа за најбољи успех на крају трећег тромесечја.

Ученици фарбају мост

Пешачки мост преко реке у Железнику, који води до Школе, данас су у оквиру практичне наставе фарбали ученици 1/2 одељења са наставником Богицом Борисављевићем.

18. мај 2012.

Дан отворених врата

У циљу приближавања наше школе ученицима осмих разреда у суботу 19. маја од 10 до 13 часова је ДАН ОТВОРЕНИХ ВРАТА . Позив да посете школу упућен је свим ученицима основних школа са Чукарице , а циљ је да се ученици осмог разреда упознају са могућностима школовања и предностима које нуди наша школа.

Крос РТС-а у школи

Данас , 18. маја у 10 часова , је успешно организован крос РТС-а у којем су учествовали ученици од првог до четвртог разреда. У кросу је учествовало 68 одсто наших ђака од чега 31 девојка.

17. мај 2012.

Посета генерације бивших ученика

Данас 17. маја трећа генерација ученика наше школе која је завршила школовање школске 1951/52. године данас је посетила "своју" школу. На прозивци коју је у свечаној сали  извршио директор школе Зоран Михајловић јавили су се машин бравари: Бабић М. Стеван ; Бањеглав Ј. Иван ; Вуканац Л. Андрија ; Вуковић Ђ. Вујадин ; Ђурић С. Будимир ; Јовановић Р. Бранислав ; Јовановић М. Велисав ; Лазовић И. Радојица ; Миленковић М. Милија ; Николић Б. Кузман ; Недељковић Милорад и Ђорђевић Витомир. Ливци: Јовановић С. Драгиша ; Николић М. Томислав ; Родић С. Илија ; Стајић М. Симо ; Стојановић Ж. Милорад и металостругар Несторовић М. Александар. После посете школи "ученици" су наставили прославу у оближњем ресторану.

14. мај 2012.

Посета делегације GIZ

Представник Немачке владине организације GIZ , Јоахим Хагеман, је у петак 11. маја, заједно са представницима Messer tehnogasa посетио нашу школу и том приликом се упознао са могућностима стручног образовање које школа нуди. Представнике немачке владе је нарочито интересовало школовање ученика за производна занимања, а у оквиру тога машински техничар за репаратуру, јер је на тржишту Европе недостатак радника овог профила. Као представнике владе Немачке господин Јоахим Хагеман је изразио спремност и подршку у дефинисању курикулума и стручног усавршавања наставника који би изводили наставу у овом профилу.

Почело представљање наше школе

У оквиру редовног програма професионалне оријентације ученика осмих разреда основних школа, наставници Техничке школе су у петак 11. маја посетили основну школу Достије Обрадовић на Умци, а 14. маја ОШ "Владимир Надзор" у Железнику. Ученицима је у оквиру презентације рада школе подељен двд са ученичким пројектима који су посетигли запажене резултате на разним такмичењима. За све заинтересоване ученике 19. мај је Дан отворених врата када они могу да посете школу и ближе се упознају са условима и могућностима даљег школовања.

Ученици разговарали са Венсан Дежером

У Дому омладине, у оквиру манифестације "Европа отворено 2012", 10.маја око 200 ученика средњих школа је разговарало са шефом делегације ЕУ Венсан Дежером. Међу њима били су и ученици наше школе са Љиљаном Козомором, наставником геофрафије. У интересантном разговору ђаци су се интересовали да ли ће им приступање ЕУ обезбедити боље образовање и бољи стандард живота. Дежер је у разговору истакао и да млади морају да разумеју да им нико, па ни ЕУ не може обезбедити посао, већ да својим знањем и усавршавањем треба сами да дођу до њега.