30. март 2012.

Техникум Таурунум у школи

Данас се матурантима наше школе представио Техникум Таурунум, висока инжењерска школа струковних студија из Земуна. Матуранти су упознати са основним струковним студијама и студијским програмима који се реализују у овој школи, као и могућношћу специјалистичких струковних студија.

29. март 2012.

Промоција машинског факултета

Матурантима наше школе данас се представио Машински факултет из Београда. Ученици су овом приликом упознати са могућностима и предностима студирања на овом престижном факултету.

Успешно одржано књижевно вече




У уторак 27. марта одржано је успешно књижевно вече на коме је представљен роман Снежане Јовицки, професора српског језика и књижевности. Провокативан назив романа "Тексас-Лола: Дирижансом 511 кроз пустињу и прашуму београдске просвете" био је повод да Студио 26 у Дому културе Студентски град буде пун. О књизи су говорили др социолошких наука Нада Новаковић и аутор романа Снежана Јовицки.

20. март 2012.

Школска изложба

Наставник историје Душанка Салета је припремила занимљиву изложбу под називом ФОТОГРАФИЈА КАО ИСТОРИЈСКИ ИЗВОР. На изложби су представљене породичне фотографије с почетка 20-ог века.

Školska takmičenja iz Solid Works-a i Аutо Саd-a

У четвртак 15. марта одржана су школска такмичења из Solid Works-a и Аutо Саd-а. Прво место на такмичењу из Solid Works-a је заузео Пјевач Жељко ученик 4/1 , а друго Кукољ Павле такође ученик 4/1 одељења. Треће место припало је Аћимовић Душану. 
На такмичењу из Аutо Саd-а учествовало је 13 ученика, а најбоље резултате су постигли Димитријевић Марко , Цветичанин Ђорђе и Марић Огњен. Такмичење су успешно организовали наставници стручних предмета машинства Пауновић Љубиша, Марковић Милорад и Грујчић Жељко.

Предавање Контрол инспекта

Дипломиран инжењер Драгољуб Радојичић је ученицима који се школују за Машинског техничара за репаратуру одржао предавање на тему "Испитивање методама без разарања у циљу квалитетне репаратуре металних делова". После одржаног предавања Сретен Спасенић директор Контрол инспекта са својим сарадницима је демонстрирао исипитивање металних делова методама без разарања.

Предавање доктора Велимира Дедића

Професор Др Велимир Дедић са Високе школе модерног бизниса одржао је 16. марта предавање ученицима четвртог разреда занимања електотехничар рачунара. Наслов овог интересантног предавања је био: "Софтверско инжењерство и савремени трендови". После одржаног предавања вођен је занимљив разговор.

14. март 2012.

Акција добровољног давања крви

У петак 9.3.2012. у Школи је спроведена друга овогодишња акција добровољног давања крви. У акцији је учествовало преко 40 ученика а њих 37 је дало крв.

Угледни час

Осмог марта Љиљана Грујчић , дипломирани машински инжењер , наставник стручних предмета одржала је угледни час из предмета Пројектовање технолошких система са темом Израда технолошке документације и предмета шаховске фигуре ловац. Врло успешан час је одржан у кабинету ЦНЦ машина са одељењем 3/2.

Изложба наше колегинице Ренате Бујић


Национална конференција о стручном усавршавању наставника

У хотелу "Зира" 28. фебруара у организацији British Council-a одржана је прва национална конференција о стручном усавршавању наставника. На конференцији је учествовало више од 160 наставника и директора школа , а били су присутни и представници министарства, завода за унапређивање образовања и васпитања, издавача, удружења родитеља па чак и колеге из кабинета председника Владе. У панелу је учествовао и Рејмонд Кер.

Годишња конференција директора


У хотелу "Континентал" у Београду 28 и 29. фебруара одржана је Годишња конференција директора средњих школа у којима се остварује програм Достигнућа младих, "Junior achievement Serbia".  У оквиру семинара, после сумирања годишњих активности директори су чули предавање Радована Живковића ( Министарство просвете РС) на тему " Предузетничко образовање у Србији кроз европску перспективу". Директори средњих школа учествовали су у радионици "Пословни изазов" .