23. децембар 2011.

Предавање стручњака Високе школе информационих технологија- ITS

У четвртак 22.12. Јованка Бајалица, IT менаџер у LINKgroup-U одржала је предавање ученицима трећег и четвртог разреда занимања електротехничар рачунара на тему "Савремене технологије пројектовања и развоја софтверских решења". После интересантног предавања у оквиру којег су ученици сазнали како функционишу информациони системи, како се пројектује, повезује и примењује у пракси презентоване су и могућности даљег школовања на Високој школи струковних студија за информационе технолгије - ITS

21. децембар 2011.

Oracle Academy & Think Quest Day

У Hotelu Inn на Новом Београду, одржано је Think Quest Day у организацији Oracle Academy. Уводну презентацију одржала је Љиљана Кркић , а затим су учесници скупа били у прилици да се упознају са искуствима из праксе Oracle Academy у Србији. 
Други део је окупио ученике који су добили практичне смернице за Think Quest Competition 2012.  Данашњем семинару су присуствовали професори Наше школе и ученици који ће се укључити у програм.

Пословни изазов у Београду



Пословни изазов у организацији Достигнућа младих у Србији одржан је 15.12.2011. године (у трајању од 09:00 до 19:00ч). Конципиран је тако да окупи око 100 средњошколаца из различитих школа који се деле у тимове од по 4-5 ученика (не такмичи се школа против школе, већ тимови). Током одређеног временског периода (неколико сати) тимови осмишљавају бизнис план као одговор на Изазов који им поставља домаћин такмичења.
Сваки тим је имао лаптоп и приступ интернету, као и свог бизнис волонтера из реалног бизнис света, који је ту да свом тиму помогне саветима, предлозима, искуством; бизнис волонтер је ту да усмерава тим и помаже му саветима, али не и да ради уместо тима. На крају дана, тимови су изашли пред стручни жири и одржали презентације.
Три првопласирана тима су добили награде. Награда за све учеснике је учење кроз дружење и креативност на делу!


На фотографијама су ученици наше Школе као чланови различитих тимова.

19. децембар 2011.

Пријем за добровољне даваоце крви

У петак 16.12.2011. године Градоначелник Београда Драган Ђилас и председник Скупштине града Алексадар Антић уприличили су у Старом двору традиционални новогодишњи пријем за даваоце крви и сараднике Института за трансфузију крви Србије. Пријему су присуствовали директор и помоћник директора наше Школе , јер је више година у назад давалаштво крви постало једна од васпитних делатности. У октобру месецу 2011. године 29 ученика школе је дало крв.

Завршено такмичење "Штедимо енергију"

Мастерс тим
У Чачку је у петак, 16. децембра , одржано финале такмичења "Штедимо енергију". Сви финалисти су имали, по пропозицијама такмичења, прилику да јавно презентују свој рад. На основу тих презентација комисија је прогласила најбољеМастерс теам

Рад: Ветар, вода, Сунце - извори будућности Школа: Техничка школа, Београд - Железник ; Чланови тима: Марко Недељковић, Владимир Ристић, Синиша Трифуновић ; Ментор је био : Дејан Мијатовић .  Наш тим је освојио четврто место и честитамо им на том успеху.

15. децембар 2011.

Дрога је нула - живот је један

Инспектори Полицијска управе Београд, четврто одељење за сузбијање наркоманије, одсек за превенцију, одржали су предавање родитељима и наставницима на тему "Дрога је нула-живот је један". Свечана сала наше школе била је пуна,а осим занимљивог и информативног предавања присутнима су приказни и узорци најчешћих наркотичких средстава на београдском тржишту, како би родитељи и наставници могли евентуално да их препознају. Предавање је део шире акција која ПУ Београда спроводи у основним и средњим школама.

Одржано предавање о сиди

У четвртак 8. децембра поводом недеље борбе против сиде, у школи је одржано предавање, у организацији Дома здравља "ДР Сима Милошевић", за ученике на тему полно преносивих болести. У разговору после предавања и филма који су одгледали,ученици су добили  додатне информације.  У циљу кампање за здравији и безбеднији сексуални однос, ученицима су подељени кондоми.